Nasze dania z makaronem to przede wszystkim dania robione z udziałem makaronu udon specyficznym dla kuchni japońskiej.
Szczególnie chcemy zwrócić Twoja uwagę na stosowany przez nas makaron udon, który jest dość drogi, stąd nawet nie każda japońska restauracja w Polsce ma go w swojej ofercie. My mamy i u nas możesz rozkoszować się smakiem właśnie tego makaronu.
![FISHKAsushi - Makaron udon lub ryżowy z owocami morza z warzywami w sosie ostrygowym](https://i0.wp.com/sushiswidnik.pl/wp-content/uploads/2021/12/FISHKAsushi-Makaron-udon-lub-ryzowy-z-owocami-morza-z-warzywami-w-sosie-ostrygowym.jpg?resize=920%2C920&ssl=1)
![FISHKAsushi - Makaron udon lub ryżowy z warzywami w sosie ostrygowym](https://i0.wp.com/sushiswidnik.pl/wp-content/uploads/2021/12/FISHKAsushi-Makaron-udon-lub-ryzowy-z-warzywami-w-sosie-ostrygowym.jpg?resize=920%2C920&ssl=1)
![FISHKAsushi - Makaron udon z jajkiem sadzonym w sosie ostrygowym z warzywami](https://i0.wp.com/sushiswidnik.pl/wp-content/uploads/2021/12/FISHKAsushi-Makaron-udon-z-jajkiem-sadzonym-w-sosie-ostrygowym-z-warzywami.png?resize=920%2C920&ssl=1)
Przede wszystkim makarony w wydaniu japońskim są doskonałe w smaku. W najbliższym czasie mamy zamiar rozszerzyć ofertę tego typu dań.
![Dania z makaronem Świdnik](https://i0.wp.com/sushiswidnik.pl/wp-content/uploads/2022/01/Dania-z-makaronem-Swidnik.jpg?resize=920%2C518&ssl=1)
A może nam podpowiesz jakie danie chciałbyś / chciałabyś zjeść z makaronem? Jeżeli wprowadzimy je do menu przede wszystkim zaprosimy Cię na degustacje.
Zapraszamy.
Napisz do nas: e-mail: kontakt@sushiswidnik.pl
Jeżeli chcesz wiedzieć co nieco więcej na temat makaronu i jego historii przede wszystkim warto zajrzeć do naszego artykułu na temat makaronu na naszej stronie: https://sushiswidnik.pl/miedzynarodowy-dzien-spagetti-4-stycznia/
![Świdnik Dania z makaronem](https://i0.wp.com/sushiswidnik.pl/wp-content/uploads/2022/01/Swidnik-Dania-z-makaronem.jpg?resize=920%2C518&ssl=1)
Makaron udon
Udon – pszenne kluski, rodzaj grubego – 5mm, miękkiego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej, wody i soli. Udon jest przeważnie podawany na gorąco w bulionie, ale nie tylko.
Menu jest podzielone na działy: