Zupy

Zupy w kuchni japońskiej występują w różnych odmianach, jednak najczęściej przyrządzane są na bazie dashi. Wywarem tym zalewa się przygotowane przedtem składniki, ułożone w miskach. Pod tym względem zupy japońskie różnią się więc od zup europejskich i temu właśnie zawdzięczają specyficzny smak.


FISH'KA sushi - BRAK ZDJĘCIA PRODUKTU

Zupa miso 300ml

Miso

Cena 16zł


FISH'KA sushi - BRAK ZDJĘCIA PRODUKTU

Zupa miso z łososiem 340ml

Miso, łosoś

Cena 20zł


FISH'KA sushi - BRAK ZDJĘCIA PRODUKTU

Zupa miso z krewetkami 340ml

Miso, krewetki

Cena 22zł


A czy wiesz, że …

Miso (jap. 味噌 miso) – tradycyjna gęsta pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi, najczęściej z dodatkiem ryżu lub jęczmienia, soli oraz drożdży.

Menu jest podzielone na działy:

Kuchnia Ukraińska

Call Now Button